top of page

MACRO

De macro opnamen die u hier te zien krijgt zijn alle gemaakt in het piepkleine reservaatje genaamd 'Het Binnenbos' . Het is een beetje verscholen gelegen in de gemeente Zandhoven (waar ik woon dus) naast het Hof van Boutersem, dat wat meer naambekendheid geniet.


In het Binnenbos is een weide in eigendom van de gemeente (de rest is privé) maar beheerd door Natuurpunt en deze weide heeft een unieke fauna en vooral ook flora. In het voorjaar is het een paradijs voor voorjaarsbloeiers; deze periode van het jaar is het voornamelijk interessant voor insecten, vlinders en dergelijke. Maar zoals u waarschijnlijk al hebt opgevangen is het vlinderseizoen tot dusver een ramp.


Ik heb de weide de afgelopen weken een paar keer bezocht gewapend met een 105mm macro; meer specifieke macro uitrusting heb ik niet, dus de macro beperkt zich tot 1:1, wat ik prima vind; ik hou niet zo van die ultra macro toestanden, maar ieder zijn goesting nietwaar.


Dit is de oogst; u krijgt hier volgende beestjes te zien:


Schorpioenvlieg, strontvlieg, soort wants, vogelkersstippelmot, landkaartje, roodbaardroofvlieg en tijgerspin in de eerste galerij en


vogelkersstippelmot, een soort metselwesp, kleine groene sabelsprinkhaan, randkaak, tijgerspin, strontvlieg, graafwesp, driestreepspin, zwartkopvuurkever, houtsluipwesp, en schorpioenvlieg.


(met dank aan Obsidentify)


Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.

55 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page