top of page

Strand en Duin
We hebben nog een weekje Texel achter de rug. Waarom niet? De bungalows zijn goedkoop te huren nu en de stranden zijn leeg. Oké de dagen zijn kort en de weersomstandigheden waren niet goed, althans niet voor de doorsnee toerist; maar voor de fotograaf zijn barre omstandigheden net de beste! Wind, regen, sneeuw, laat maar komen! Mooi wisselend licht! Prachtige wolkenformaties. Met de gepaste kledij en ingesteldheid is het allemaal best te doen; Aanhoudende regen is wel een spelbreker. Dan vraagt de bescherming van de apparatuur en het proper houden van de lenzen teveel aandacht. Een bui mag, dat maakt de kleuren intenser.
De 2 laatste dagen was de NW wind te krachtig en was het onmogelijk om De Slufter nog in te komen; dat was zonde want het zat er vol vogels. Vooral een groepje van een dertigtal strandleeuweriken was interessant. Tweemaal hadden we ook het geluk een rustende zeehond aan te treffen op het strand

Langs de waterlijn vonden we steenlopers en drieteenstrandlopers.

In de duinen speelden de wind en de sneeuw ook in mijn voordeel; kleurschakeringen en lijnenspel waren mooi, zeker in de vroege morgen als alles nog maagdelijk was en het licht zacht.


Ik was er ook op gebrand betere foto's te kunnen maken van strandleeuweriken. Ze zijn een pak meer op hun hoede dan bvb. sneeuwgorzen. De Slufter is the place to be. Ze foerageren daar dikwijls in groep tussen de zoutminnende planten wanneer het water zich terugtrekt; het was dus ook zaak om het getij in de gaten te houden. Het zijn wel ambetanterikskes; een paar keer was ik dicht genoeg genaderd om deftige foto's te maken wanneer ze plots zonder enige aanwijsbare reden in groep opvliegen en 50 meter verder hun voedseltocht herbeginnen; dat moest ik dus ook dan: herbeginnen!


De rest van de beelden heb ik hier verzameld:
Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.

66 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page