top of page

BK Gravel

Het Belgisch kampioenschap Gravel in Turnhout was de gelegenheid om de 300mm 2,8 nog eens boven te halen, mijn favoriete lens voor zulk evenement.Het kanaal van Schoten naar Dessel leek mij de geschikte locatie omdat dat makkelijk bereikbaar is en omdat de renners daar 2 maal passeerden. Maar aan de vertrekkant was het licht veel te hard om fatsoenlijk werk af te leveren, harde schaduwen en contrasten en fletse kleuren in die omstandigheden; er werd voor gekozen om aan de overkant panning shots te maken.En ja hoor ook tijdens de wedstrijd moet de smartphone gechecked worden!


Ze kwamen snel en met velen en van de eerste groep met de elite renners heb ik geen goeie shots; het was nog een beetje zoeken naar de juiste snelheid op de camera. Maar niet getreurd, het moeten niet altijd de vedetten zijn die in beeld komen nietwaar.
Ze moesten een ronde van ongeveer 55 km afwerken dus het was een dik uur wachten voor ze terug mijn kant zouden opkomen; tijd genoeg om een geschikte plek te vinden en te 'verdedigen'. Ik heb me voorbij de brug geinstalleerd zodat ik verlost was van de storende achtergrond van de brug zelf en de obligate reclamepanelen. Een goed plekje gevonden in de schaduw waar niemand voor mij kon komen.
Veel lees- en kijkplzier en tot de volgende.

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page