top of page

Kalmthoutse heide

Zaterdagvoormiddag was het afspraak op de parking van de Kalmthoutse heide. Met de fotoclub (BVNF - Bond voor verantwoorde natuurfotografie) werd verzamelen geblazen om 06,30u een half uurtje voor zonsopgang (it's all about the light!)


De dag voordien was het pokkenweer : regen de hele voormiddag en somber en grijs, maar geen klachten in dit verband op zaterdagochtend; een beetje meer glimpen van de zon ware beter geweest maar er hing wat nevel en het was droog!In onze rangen hebben we gelukkig ene Filip van Boven, naast libellenexpert ook gewezen voorzitter van de club, maar in dit geval vooral al 20 jaar werkzaam op de heide; hij had voor ons een uitermate prachtige fototoer voorbereid. Het was genieten van de prachtige omgeving op de piek van de heidebloei langs de mooiste plekjes in het natuurgebied.


Over de negatieve dingen zoals de schrikbarende achteruitgang van de biodiversiteit en de druk van de boerengemeenschap die nog altijd niet begrijpt dat biodiversiteit ook voor hun job van levensbelang is ga ik hier niet uitweiden. Ik laat u liever in de volgende galerij de mooie kant zien.


Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.

56 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page