top of page

Cyclocross Hulst

Met de drie tenoren (van der Poel, Van Aert en Pidcock) aan de start zag het er naar uit dat er een behoorlijke opkomst zou zijn, temeer omdat er een pauze in de erbarmelijke opeenvolging van lage drukgebieden (met de nodige regen) voorspeld was.Al vroeg op pad dus. Met behulp van Google Earth parking gezocht, de fiets in de auto, niks zo makkelijk; de verkenning van het parcours door de dames wou ik ook meemaken want dat geeft soms ook wel goeie foto opportuniteiten. Studie van het parcours via de website en vooral via You Tube gaf me al een indicatie waar de mensenmassa zich zou concentreren en waar ik dus niet naartoe moest. Het is als amateur fotograaf zaak een wat rustiger deel van het parcours op te zoeken bij voorkeur eentje waar meer dan één standpunt mogelijk is. U verplaatsen tijdens de cross heeft geen zin; je verliest er teveel tijd mee en dan een goeie plek vinden is onmogelijk.

22000 betalende toeschouwers waren er uiteindelijk; uit veiligheidsoverwegingen werden de passages al na de tweede ronde bij de mannen afgesloten. Daar had ik bij mijn keuze gelukkig ook aan gedacht (ervaring van Mol speelde hier mee). Mits het overschrijden van een paar hindernissen is het me nog gelukt aan de aankomststrook te komen en zonder op het einde van de cross te moeten wachten ook aan de fietsenstalling. Ik was dus al op weg naar huis voor de meute terug werd losgelaten en voor de vliegende hollander over de streep kwam.


Heb me heel goed geamuseerd en ben tevreden met het resultaat. De beelden zijn gemaakt met Z7 en Z9 in combinatie met een 300mm 2,8 en een 50mm 1,2.

Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.


PS: sorry voor de Wout-fans; ik was een paar rondes verrast en dus te laat en de beelden die ik wel heb zijn niet scherp omdat ik op dat moment zat te knoeien met het focuspunt.


26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page