top of page

Cyclocross Mol

De eerste cross van het seizoen waar Mathieu van der Poel en Wout Van Aert de degens kruisten. Dat verhoogt de publieke belangstelling fors. Dat vermindert de mogelijkheden voor de fotograaf of toch de amateur fotograaf zoals ik want hoe meer volk hoe meer er in de weg loopt of staat nietwaar. Maar ja, 'what can a poor boy do' zou Mick Jagger zeggen.

De cross van Antwerpen de volgende dag kondigde zich nog veel erger aan, daar zag het er al naar uit dat er een massa volk zou naartoe komen omdat daar echt wel iedereen aanwezig zou zijn; de top van de cross spaarde zich voor Antwerpen en nam dus niet deel in Mol.

Bereikbaarheid is ook een belangrijk criterium in mijn keuze; probeer de cross in Antwerpen maar eens te bereiken en nog erger probeer er maar eens terug weg te geraken! Mol is wel 40km maar vergt maar een half uurtje!

En inderdaad in Mol viel het dus best mee: 7000 toeschouwers (13000 in Antwerpen) waarvan het overgrote deel zich concentreerde aan de zandpartijen. Dat was logisch want aan het parcours was voor de rest niet veel bijzonders voor de crossliefhebber; weinig obstakels, bijna geen niveauverschillen, harde ondergrond. Het werd dus een zeer snelle cross. Mathje reed tegen de 30km/u!.

Op bepaalde niet interessante stukken van de omloop; kon ik dus ongestoord mijn gangen gaan. Ik kon zelf een aantal panning shots maken tijdens de verkenning van de elite mannen die voor de dames wedstrijd plaatsvindt.
Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page