top of page

TriatlonDe triatlon eind augustus in Viersel in en naast het Netekanaal is zo'n beetje een jaarlijkse traditie geworden. Voor het Kempisch Triathlon Team (K.T.T. - https://www.ktt.be) wat betreft de organisatie, voor mij een uitgelezen kans om te fotograferen.


De weersomstandigheden waren zoals we ze nu al geruime tijd kennen, zonnig en warm en droog. De bedoeling was niet om een fotoverslag te maken; ik zoek liever de emoties die de sportbeoefening meebrengen. Sterk zonlicht helpt niet en daarom heb ik om de beelden te maken de schaduw opgezocht; die is langs het loop- en fietsparcours echter zeldzaam (het zwemmen was verboden omdat er blauwalg was vastgesteld in het Netekanaal).


Schaduw vond ik enkel een beetje voorbij de start, onder de brug van de E34 en een beetje voorbij de sluis tussen de bomen. Om de expressies van de inspanning vast te leggen gebruikte ik een 300mm lens; voor het fietsen op zondagmorgen had ik me aan de binnenkant van een bocht geplaatst; de renners kwamen daar met hoge snelheid vanuit de schaduw in de zon; de focus kon pas laat worden genomen (de bomen die voor de schaduw zorgden stonden in de weg; heb wel stiekem een paar takken gekortwiekt) maar met het autofocus systeem van de Nikon Z9 was het toch mogelijk scherpe beelden te maken.


Het was ook heel leuk om op zaterdag de jeugd bezig te zien en de passie en overgave te kunnen vastleggen.


Geniet ervan en tot volgend jaar.

374 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page