top of page

Texel

Een steeds weerkerende bestemming in ons leven. Prachtige uitgestrekte en onbebouwde stranden en duinen; schitterende en vogelrijke reservaten. Het blijft voor ons wel een winterbestemming en dan nog buiten de Hollandse en Duitse vakantieperiodes en dan is het er rustig. De vogelrijkdom op de wadden is overweldigend en telkens opnieuw bekruipt mij hier de tristesse dat hier bij ons alles naar de vaantjes is. Een muur van appartementen van Knokke to De Panne. Wat is het heerlijk op Texel!De weersomstandigheden zaten niet mee: van lichtgrijs tot donkergrijs met weinig zon. Een paar keer een nat pak maar al bij al viel dat best mee. Als fotograaf hou ik niet van de zon; ik wil ze enkel zien als ze opkomt en weer gaat slapen; gedurende de dag verknoeit ze mijn werk!


Uitzonderlijk dit jaar was het aantal dode vogels op het strand: veel alken, een paar zeekoeten en ook een jan van gent.En ook uitzonderlijk was het feit dat alles onder water stond; in feite waren enkel de stranden en de dijken zonder laarzen te bewandelen; de wandelpaden in het binnenland en soms ook in de duinen waren op sommige plaatsen echte zwembaden. Ook het reservaat De Slufter was vanaf de duinen niet te bewandelen.


Maar we hebben ons wel geamuseerd; het was een tof weekje uit en dat vond ons Joske ook net als tal van andere honden, want voor hen is het hier een paradijs.


En dit is waar ik me mee geamuseerd heb:

Veel lees- en kijkplezier en tot de volgende.

74 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page