top of page

Hoge Venen

De eerste sneeuw was voorspeld voor maandag 27/11; dus zondagavond de camper in en richting Roetgen. Dit is zo'n beetje mijn uitvalsbasis geworden. Er is een camperplek en er is bevoorrading, en het ligt 200m lager dan de venen; scheelt een paar graden 's nachts nietwaar.

De directe omgeving biedt ook tal van foto-mogelijkheden met mooie bossen en de vallei van de Vesder met de nodige zijriviertjes. De waterlopen waren allemaal ferm gezwollen. Maandag lag er enkel sneeuw op 600m en dus toch al even gaan kijken in de NO hoek van de Venen in de omgeving van Konzen. Behoorlijk, maar kon beter; de wind speelde parten en veel van de sneeuw was uit de boomkruinen geblazen. In de namiddag dan maar de Vesder vallei bezocht met de fiets (is anders een wandeling van 12-15km). Was prachtig.


Dinsdag was er volop sneeuw ook op 400m en dus eerst de Vesder vallei met dus totaal andere plaatjes: heerlijk; geen kat gezien. In de namiddag terug Konzen.

Woensdagochtend was het gevaarlijk op de weg maar de plicht riep; ik wou zo vroeg mogelijk naar het Brackven maar dan de Duitse kant; het grensgebied met Belgie dat grenst aan het Brackven is voornamelijk agrarisch, maar bij sneeuw is het een fotoparadijs; De weilanden zijn omzoomd met decoratieve bomen en struiken en bovendien zorgde een kleine sneeuwstorm voor de nodige atmosfeer; en ook daar: alleen op de wereld!


Hier de beelden:


Veel kijk- en leesplezier en tot de volgende.

61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page