top of page

20/14 kamp

Dit was nieuw voor mij; zevenkamp en tienkamp is wel bekend en dat vind ik bewonderenswaardige atletiekdisciplines. Via een app 'Atletiek nu' kwam ik te weten dat de wereldkampioenschappen vorig weekend in Turnhout plaatsvonden!


Ik er naar toe. Ik dacht ik neem de 800mm mee; mijn ervaringen met atletiek zijn namelijk niet bijster positief als het op fotograferen aankomt; meestal kan je je niet vrij bewegen en ben je dus zowel in een slechte positie en/of te ver van het hele gebeuren.


Dat was hier dus heel anders; ik kon gaan waar ik wou zolang ik natuurlijk geen verstoring teweegbracht en/of gevaar liep, maar daar dient een serieuze sportfotograaf zich van bewust te zijn nietwaar! Zondag heb ik dus met een 500mm gewerkt, dat was ruim voldoende om de beelden te maken die ik voor ogen heb. Ik probeer namelijk niet zomaar een verslag te maken, maar ik probeer om de inspanning en inzet van de atleet tot uiting te laten komen.


De vrouwen deden dus 14 proeven, de mannen 20 gespreid over 2 dagen. Er waren een 90tal deelnemers uit verschillende landen ingedeeld in leeftijdscategorie. Er hing een leuke gezellige sfeer onder de deelnemers en voor de fotograaf was het ook uiterst leuk. De inzet was groot en dat geeft mooie fotoopportuniteiten.


De weersomstandigheden werkten wel niet mee; het was ten eerste veel te warm en het licht was veel te fel, zeker zaterdag; zondag was het ietsje beter maar toch! Maar we hebben er van gemaakt wat er van te maken viel.


Mijn dank aan de Turnhoutse atletiekclub (tuac.be) voor de organisatie en de opportuniteit.


526 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page