top of page

Zuid Zweden

Reizen is niet simpel in coronatijden! Een uitstapje naar Zweden met de camper leek ons het minst corona-belastend; bewijs van inenting volstond. Bovendien was ons bezoek aan Oland vorig jaar zeer aangenaam. Het hele eiland en zeker de zuidpunt Ottenby zijn een paradijs voor de vogelaar tijdens de trek in september/oktober. We waren nu wel wat vroeger dan vorig jaar (5-24/9) maar eind september moest ik terug thuis zijn: Loekasjenko wachtte op mij om in zijn Wit-Rusland de edelhertenbronst te fotograferen. Ik ben echter niet in Wit-Rusland geraakt en dat had niets met covid te maken: er was geen enkele luchtvaartmaatschappij die er me wou naartoe brengen (behalve die van zijn vriend Poetin).


Uiteindelijk zijn we maar 2 dagen op Oland geweest. Een technisch defect aan de camper noopte ons een garage op te zoeken. In Kristianstad zouden ze ons kunnen helpen. Dat betekende dus een planningswitch. Gelukkig waren we goed voorbereid. Ten zuidoosten van deze stad bevindt zich een uitgestrekte reeks van natuurreservaten waarover we goed gedocumenteerd waren.


Het fotografisch hoogtepunt lag in Aspet waar massaal steltlopers voedsel kwamen tanken in de ondiepe plassen daar. Met de nodige voorzichtigheid waren ze zonder te storen goed benaderbaar. De foto's zijn genomen met een 500mm met 1,4 converter, liggend op de grond zonder schuiltent of camouflage; liggen is in feite niet meer nodig omdat ge best via het kantelbare scherm van de kamera kan fotograferen (wat ik ook doe) maar liggend kom je veel minder bedreigend over naar de vogels.


Passeren de revue: groenpootruiter, bosruiter, breedbekstrandloper, bontbekplevier en bonte strandloper.

Veel plezier ermee en tot de volgende.PS.: Onder 'Photo albums' kan u de volledige reeks zien.

64 views2 comments

Recent Posts

See All

Albania

bottom of page