top of page

Zeeland

Fotografen klagen steen en been dezer dagen: grijs, regen en geen licht!, geen kleur, geen dynamiek; wat een miserie.


Tegen beter weten in hebben we toch maar een campertripje gemaakt. Zeeland werd dus de bestemming, niet te ver weg en vogelrijk. Waterdunen tussen Breskens en Cadzand werd bezocht en dan ging het richting Brouwersdam.


Ik sta er altijd versteld van dat er in Nederland zoveel open ruimte is ondanks een bevolking van 17,5 miljoen op een oppervlakte nauwelijks groter dan Belgie! Prachtige uitgestrekte stranden en schitterende duinenpartijen sieren de kust. Ik word er ook altijd een beetje triest van te moeten vaststellen dat aan onze Belgische kust alles om zeep is. Nu is er weer een eindeloze discussie over een paar vierkante meter duinen in De Panne. Er wordt weer gevochten om er 200 woningen neer te planten! Als je van dat gebied dronebeelden hebt gezien lijkt het mij de normaalste zaak van de wereld er een natuurlijke duinpartij te laten ontstaan; die woningen moeten binnen een paar jaar beschermd worden met een dijk; waar zijn we mee bezig!!! Klimaatverandering, stijging van de zeespiegel: nooit van gehoord.

Komaan Zulal: werk op de plank!!!


Waterdunen is een reservaat waar ik zeker nog eens terugga. Lijkt mij een uitgelezen plek om bvb. grote sternen te fotograferen. Brouwersdam is een oude bekende en altijd een uitstekende winterbestemming. Een paar keer hadden we toch wat gaten in het grijze wolkendek en ben ik dan toch nog met iets thuisgekomen. Al bij al hebben we der van genoten, en zoals u zal zien voelt ons Joske zich in zijn sas in de duinen en op de stranden; als ie zand voelt onder de poten begint ie te rennen als zot.
Waterdunen en omgeving:Brouwersdam en duinen van Goeree:
50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page