De Kraal Zandhoven

In deze manege vinden regelmatig internationale competities plaats van hoog niveau. Bekende figuren als Charlie Watts, de drummer van de Rolling Stones, is er al langs geweest.


Ik dus ook, maar dat verwekte ietsje minder commotie.
Nu ben ik geen liefhebber van sporten waar dieren gebruikt worden om prestaties te leveren. Er is ongetwijfeld een goede band tussen paard en ruiter en/of verzorger,.En zolang het recreatief blijft is het allemaal prima voor het paard, maar sportprestaties leiden ongetwijfeld tot excessen; prestatiedrang is op een bepaald moment te groot en het paard is het slachtoffer. Dat er teveel geld omgaat in het circuit doet de dieren ook geen deugd.

Je ziet dat in bepaalde situaties, vooral bij eventing, de paarden gestresseerd zijn en lijden onder de prestatiedrang.Maar het is wel leuk om te fotograferen. Afgelopen week was het dressuur en deze week jumping. De dressuur heb ik niet goed in beeld kunnen brengen. Teveel zon, te fel licht maakte goede shots onmogelijk; ik zocht mijn toevlucht in de oefenhal maar mogelijkheden waren beperkt.
De jumping competities verliepen onder betere foto omstandigheden; leve deze zomer: fantastisch: nooit te warm en voldoende neerslag.
Veel kijkplezier en tot de volgende, die er waarschijnlijk snel aankomt: volgend weekend is het triatlon in Viersel!

47 views1 comment

Recent Posts

See All

B M X