top of page

Cyclocross in Boom

Ik ga er graag naartoe, en gelukkig mocht het nog zij het met covidpas en masker. Diverse crossen zijn reeds afgelast of gaan door zonder publiek.

In de Schorre hebben ze een prachtige locatie om een interessant circuit te maken; de enige artificiele ingreep zijn de balkjes. Voor de rest is het gewoon een dubbele afrastering door het terrein leggen en alle ingrediënten zijn er: hellingen, schuine kanten, glibberige afdalingen, kasseien enz.Ik ga er ook graag omdat er ruimte is en het overzichtelijk is. Ik was vroeg ter plekke, reeds een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd van de junioren om 11,45u gepland. De oppervlakte van het ganse parcours is groot en om te fotograferen moeten er keuzes gemaakt worden. In het tijdsbestek van een wedstrijd kunt ge niet overal zijn. Dus een rondje door het terrein en dan werden knopen doorgehakt: een primaire locatie met twee foto mogelijkheden en twee uitwijkmogelijkheden in de nabijheid.


De weersomstandigheden waren erbarmelijk: regen en kil. Dit maakte, samen met covid, dat er weinig supporters opdaagden. Overal waar ik wilde kon ik een mooi fotoplekje hebben tegen de afrastering. De impact van het weer op het parcours en de renners was immens; na een ronde kon ge de renners alleen nog herkennen aan de flarden nog zichtbare uitrusting. Is het Wout? Oh ja Jumbo; is het Pidcock? Zelfs met de kenmerkende truien van Brand (regenboog) en Van Aert (tricolore) was het opletten geblazen!


Tussen de wedstrijden door was er tijd voor een wandelingetje:
De wedstrijden zelf heb ik niet beleefd. Maar als fotograaf kwam ik wel aan mijn trekken; de omstandigheden leverde volgende beelden op:
Nat en kil maar tevreden ging het huiswaarts. Veel kijk- en leesplezier en tot de volgende.70 views3 comments

Recent Posts

See All

Albania

bottom of page