top of page

60

Neen, ik ben ouder dan dat; zit al op een latere tram. De titel staat voor de 60e huwelijksverjaardag van onze ex-buren, en die zitten dus op een nog latere tram. Het werd gevierd afgelopen zaterdag in Brasschaat.


Ruim 40 jaar zijn we buren geweest; en het moge gezegd: Putin kan van ons iets leren! Vredevol, in de beste verstandhouding en ook vreugdevol. Het buurschap wordt niet beter. Door de jaren heen zijn de wederzijdse banden alleen maar hechter geworden. Er was wederzijdse verbondenheid in de ups and downs in een mensenleven in gezins- en werkverband.


Het contrast met de nieuwe buren kan niet groter zijn en bracht ons de fijne tijd ervoor nadrukkelijk in herinnering; de eerste werkzaamheden van de nieuwe buren was een houten omheining zetten op de scheiding van de percelen. Tot dan waren onze tuinen één geheel; op strategische plaatsen afgeschermd door struiken of bomen was privacy mogelijk maar in feite niet noodzakelijk. De nieuwe buren zitten als het ware in een schuilkelder.


Ikzelf ben nooit happig om naar een feest te gaan, maar deze uitnodiging hebben we niet laten liggen; Paul, mijn ex-buurman dus, vroeg me of ik foto's wou maken; enkel als ik er zin in had, geen verplichting. Ik ben daar met alle plezier op ingegaan, met de bemerking dat hij geen klassiek fotoverslag moest verwachten. Ik wou vrij spel en de opportuniteiten benutten die ik mooi vond. Dit is dan het resultaat, en ik heb ervan genoten; ik hoop van u hetzelfde.


En voor de geïnteresseerden: de foto's zijn alle genomen met de Nikon Z9 camera met Z 50mm 1,2 lens.

96 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page